
3D Modülü
Grafik kısmı 3D ve 2D olmak üzere iki ayrı pencereden oluşmaktadır
3D kısmı parent-child ilişkisi ile çalışan bir plate ve bir ball, ayrıca kullanıcıya açı bilgisini doğru ifade etmek amacıyla bir destek silindirinden oluşmaktadır. Gerçek bir görünüm elde edebilmek için arka plana oda şekli verildi. Ayrıca donanım masanın üstüne oturtuldu.
1. Projenin 3D Kısmı

1.1. Arayüz Tasarımı
1.2. Özellikleri
Fareye sol tıkla basılı tutup kamera açısı, sağ tıkla basılı tutup kameranın yeri değiştirilebilmektedir. Topun koordinatları yazılım modülünden sürekli alınarak 3D’de topun konumu değiştirilmektedir. Bunun yanı sıra veri alındıkça plate’in ve push road’ların da konumu değiştirilmektedir. Oyun modunda kullanılmak üzere parent’ın child’ı olarak ledler eklendi. Ledlerin oyun modundaki duruma göre yanıp sönmeleri sağlandı.
2. Projenin 2D Kısmı
2.1.Arayüz Tasarımı
2.2. Özellikleri
2D kısmı iç içe geçmiş beyaz ve kırmızı olmak üzere 2 dikdörtgen, topu temsil eden daire ve hata grafiklerinden oluşmaktadır.

Beyaz dikdörtgen touchscreen’i, kırmızı dikdörtgen ise uç noktalarda hata payı olabileceğinden sınır çizgilerini temsil etmek üzere çizilmiştir. Mouse ile dairenin konumu kırmızı sınır çizgileri aşmamak kaydıyla değiştirilebilmektedir. Değiştirilen konum projenin yazılım tarafına aktarılmaktadır. Yazılım modülünden topun koordinatları alınarak topun konumu değiştirilmektedir. Ayrıca oyun moduna geçilmesi için buton eklendi. Kenarlara cetvel çizimi için fonksiyon yaıldı.
2.3.Hata Grafikleri
Yazılım modülünden alınan koordinatların hata hesabı;
Hata=Anlık nokta-Bir önceki birimdeki nokta
Mapping=(x - in_min) * (out_max - out_min) / (in_max - in_min) + out_min
denklemleri yardımıyla yapıldı ve buna bağlı x’in ve y’nin hata grafikleri oluşturuldu.